frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 4 perc
Plugout

Bejelentkezési felület testreszabása WordPress-ben - 2. rész

Folytatjuk az előzőekben elkezdett admin felület átszabási projektünket: már megvan, hogy hogyan töltünk be egyedi CSS-t a WordPress admin felületéhez, illetve egy kicsit a WordPress bejelentkező képernyőjéhez is hozzányúltunk már, azonban ezt még tovább is vihetjük, határt "csak" a CSS tudásunk szabhat.


Egy egyszerű átalakítást fogunk végezni a bejelentkező képernyőn, de haladjunk szépen sorban: első lépésként az mu-plugins mappában hozzuk létre a customize-wp-login.php fájlt, a következő tartalommal:

Ez már ismerős lehet korábbról: megadott URL-ről betölti a hivatkozott fájlt - alapesetben a fenti kód a /wp-content/mu-plugins/wp-login-styles.css fájlt fogja betölteni.

Mentés és frissítés után látni fogjuk, hogy a kapunk egy 404-es hibát, mert nem találja a fájlt - hacsak nem hoztuk létre már előrelátóan. Ha nem tettük még meg, akkor most hozzuk létre a megadott útvonalon a fájlt, és példa tartalomként a következővel töltsük fel:

Igen, jól látod, ez valóban sok CSS szabály, viszont ha most frissítesz, akkor láthatod, hogy sok helyen változott a bejelentkező képernyő megjelenése: többek között lett egy háttered, kicsit szélesebb lett a bejelentkező doboz, illetve bizonyos elemek el is tűntek. Fontos megjegyezni, hogy az eltüntetett linkek nem jelentik azt, hogy azokra ne lehetne rákattintani: elég csak a Dev Tools-ban kikapcsolni az elrejtést, vagy kikeresni a forráskódból a linket, tehát ez semmiképpen sem tekinthető biztonsági intézkedésnek.

Ha mélyebben érdekel a témakör, olvasd el a WordPress Codex vonatkozó aloldalát a részletekért.

Ezzel az admin felület és a bejelentkezési képernyő testreszabásának végére értünk - a következő részben már egy másik területen haladunk tovább. Ha kérdésed van, nem működik, vagy jobban tudod: írd meg!