frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 3 perc
Plugout

Frissítési figyelmeztetés elrejtése WordPress-ben

Megérkezett a WordPress 5.0 (vagy bármelyik másik verziója) és folyton nyaggat, hogy frissíts... Nos, ezen könnyen segíthetünk. :) 


Ha félsz attól, hogy Te - vagy esetleg az Ügyfeled - véletlenül a folyton megjelenő "WordPress X.Y elérhető! Frissítés most." szövegre kattint, az alábbi kódrészlet neked való. Vágjunk is bele, ahogy szoktunk: mu-plugins mappa, majd hozzuk létre a hide-wordpress-update-nag.php fájlt, a következő tartalommal:

A WordPress fejlesztők és felhasználók csoportjában felmerült kérdésként, hogy megoldható-e, hogy csak az 5.0 esetén rejtse el a figyelmeztetést - a válasz erre az, hogy természetesen, az alábbiakban módosított kóddal:

Megjegyzés a második snippethez: nem garantált, hogy ez a leghatékonyabb/legjobb megoldás - ha van jobb kódod, írd meg! :)

Frissítés: a fenti felhívásra kaptam a javaslatot, hogy érdemes lehet wp_remote_get()-et használni a curl() helyett, így most alternatív snippetként ezt a verziót is mutatom.

Mentés után máris látni fogod, hogy eltűnt a frissítési figyelmeztetés, szóval ügyes vagy, gratulálok: ma is tettél valamit azért, hogy a weboldalad Vezérlőpultja áttekinthetőbb legyen. :)

Kérés, kérdés, óhaj-sóhaj? Dobj egy e-mailt!

Változások követése

Frissítések

2018. 12. 07.

wp_remote_get() példa hozzáadása