frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 3 perc
Plugout

Bejegyzések szűrése WordPress-ben kategória szerint

Ha már rendeltünk egyedi taxonómiát az egyedi bejegyzéstípusunkhoz, praktikus lenne ez alapján szűrni őket - ez a snippet pedig ebben lesz segítségünkre. 


Szokásunkhoz híven hozzunk létre egy .php fájlt az mu-plugins mappánkban, mely kapja a keresztségben a roppant fantáziadús filter-unicorns-by-taxonomies.php nevet, az alábbi tartalommal:

Felülről lefelé haladva sorjában a következőket tesszük:

  • egyrészt ellenőrizzük, hogy a unicorn bejegyzéstípus nézetét látjuk-e, és ha nem, akkor térjen is vissza a snippet,
  • töltsük be a CPT-hez tartozó összes taxonómiatípust, és ha vannak ilyenek, akkor mindegyikre hajtsuk végre a következőket:
    • képezzünk egy taxonómia objektumot abból, ahol tartunk, ha találunk, egyúttal mentsük el a nevét egy külön változóba, majd kezdjünk egy legördülő listás választót
    • kérjük le az ehhez a taxonómiához tartozó elemeket (gyakorlatilag azt, hogy milyen "kategóriák" vannak az adott rendezési elven belül), ha vannak ilyenek, akkor pedig írassuk ki mindegyiket a legördülőbe, a megfelelő formátumban
  • végül zárjuk le a legördülő listánkat

Nem rajongok az olyan kódért, amiben a markuphoz (HTML) és a logikához (PHP) tartozó kód keveredik - nincs ez itt sem másként. Az viszont elvitathatatlan ettől a snippettől, hogy egy újabb plugintől szabadított meg minket - és mi is magunkat. Gratulálok, eggyel kevesebb plugint használsz!

Kérés, kérdés, óhaj-sóhaj? Dobj egy e-mailt!