frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 3 perc
Plugout

Új rendelési állapot definiálása WooCommerce-ben

A WooCommerce néhány alapértelmezett rendelési állapottal érkezik - ezek lefedik az igények nagyjából 90%-át, de ne felejtsük el, hogy sosincs két teljesen azonos webshop, így szükségünk lehet saját rendelési állapotok definiálására. 


Mikor lehet hasznos egyedi rendelési állapotokat bevezetnünk? Például akkor, ha a shopban értékesített termék egyedi, azt a megrendelő kérésére gyártjuk: ekkor az egyedi állapotokkal visszajelzést tudunk adni a vásárlónak arról, hogy rendelése éppen "hogy áll". Erre van egy fizetős plugin, ami mindent IS tud - viszont ha nekünk csak az egyedi állapotok kellenek, akkor felesleges kiadásnak tűnik az az 50 dollár oldalanként.

Kezdjük tehát a szokásossal, vagyis hozzunk létre egy fájlt (mondjuk add_custom_woocommerce_order_statuses.php néven) az mu-plugins mappában, az alábbi tartalommal:

A fenti kóddal hozzáadunk kettő rendelési állapotot: "Gyártás alatt" és "Csomagolás alatt". A két register_post_status megszabja, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik az adott állapot, az add_custom_order_statuses pedig hozzáadja ezeket a státuszválasztó legördülőhöz.

FONTOS! A register_post_status első argumentuma (vagyis az állapot neve, mint a wc-manufacturing, vagy wc-packing) ne legyen hosszabb, mint 20 karakter.

Ha minden igaz, akkor ezzel megvolnánk: léteznek a rendelés állapotaink, azok rendben megjelennek a legördülőben - és ha van ilyen állapotú rendelésünk - akkor még a fenti "szűrőben" is megjelennek - yay, spóroltunk 49 dollárt!

Változások követése

Frissítések

2020. 02. 20.

Elkészült egy rövid útmutató arról, hogy az újonnan létrehozott egyedi WooCommerce állapotot hogyan tudod megjeleníteni a Csoportműveletek menüben.