frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 2 perc
Plugout

Új bejegyzés állapot hozzáadása WordPress-ben

Ha valamilyen szerkesztői workflow-t használtok a WordPress oldalatok esetében, előfordulhat, hogy hasznosak lennének különféle post állapotok - ez a snippet megmutatja, hogyan adhatsz hozzá egy egyedi állapotot. 


Vágjunk is bele a szokásos módon: hozzunk létre egy fájlt az mu-plugins mappában, register-featured-post-status.php néven, az alábbi tartalommal.

A fenti kód két részből áll: az első regisztrálja a post status-t, a második pedig hozzáadja a poszt állapotok listájához. Mivel ez utóbbihoz egy kis JS-re is szükségünk van, ezért behúzzuk a featured-post-status-jquery.js fájlt az mu-plugins mappánkból (és feltöltjük változó adatokkal, mint a $complete és a $label), melynek tartalma az alábbi (ezt szintén hozzuk létre):

Fontos, hogy az alábbi kódrészletek NEM működnek Gutenberg-gel (vagyis de, de nem lesz felületünk, ahol beállítsuk a poszt állapotot). Ez két dologra világít rá: egyrészt arra, hogy a fenti snippet jobban hack, mint az eddigiek, másrészt pedig hogy a Gutenberg még mindig nem érte el a feature parity-t a Classic Editor-ral (persze FIXME, ha tévedek, és lehet custom post status-t regisztrálni ott is).

Ha ezekkel megvagyunk, már használható is az egyedi poszt állapotunk - yee! :)