frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 4 perc
Plugout

Kommentek elérhetőségének finomhangolása WordPressben

Nem hiszem, hogy a témaválasztást magyarázni kellene: ezer és egy okod lehet arra, hogy tiltani vagy korlátozni akard a WordPress-ben a kommentelési lehetőséget. Ma erre mutatok egy teljesen Ctlr-C + Ctrl-V és egy néhány soros megoldást is. 


Szokásunkhoz híven kezdjünk az mu-plugins mappában, ahol létrehozzuk a disable-comments.php fájlt, a következő tartalommal:

A fenti snippet nem csinál mást, mint hogy nem destruktív módon globálisan tiltja a kommentelés lehetőségét: gyakorlatilag semmit sem kell törölnünk (de ha esetleg saját sablont használunk, akkor 1) törölhetjük a sablonból a comments.php-t, vagy 2) meg sem kell írnunk, ha nem tervezzük a kommentek támogatását), de a rendszerből teljesen eltűnik a "komment alrendszer".

Ennél eggyel szofisztikáltabb megoldás lehet az, ha csak bizonyos személyi körre szeretnénk engedélyezni a kommentelés lehetőségét és megtekintését. Ebben az esetben mixelnünk kell a korábban tárgyalt egyedi szerepkörök és/vagy képességek kódját a jelenlegivel, mondjuk valami ilyesmivé:

Itt nem tiltjuk le a kommenteket, pusztán elrejtjük azokat az "arra érdemtelenek" elől: ha valamilyen titkos szektát készülünk alapítani, kifejezetten hasznos lehet a fenti snippet. :)

Ha több user role-t is engedélyezni szeretnénk (ebben az esetben az administrator és a subscriber szerepkörűek szólhatnak hozzá), akkor az alábbi snippet lehet a segítségünkre:

A lehetőségek természetesen korlátlanok, így a továbbiakat a fantáziádra és az egyedi igényeidre bízom.

Kérdésed, témajavaslatod van? Írj nekem!

Változások követése

Frissítések

2019. 07. 25.

Több szerepkör alapján való szűrés hozzáadva.