frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 2 perc
Plugout

Hogyan engedélyezd az SVG feltöltését a Médiatárba?

Szeretnél SVG-t feltölteni a Médiatárba, de a WordPress szerint nem engedélyezett formátumról van szó? Nos, ezen könnyedén tudunk változtatni.


Kezdjük a megszokott rutinnal, vagyis az mu-plugins mappában hozzunk létre egy enable-svg-upload.php fájlt, majd másoljuk bele az alábbi kódrészletet:

Figyelem! az SVG egy önálló "program", ami az értelmezésével fut le. A feltöltésének engedélyezése súlyos kockázatokat hordoz magában (itt néhány támadási forma található), így csak olyan felhasználóknak/felhasználói csoportoknak engedd ezt meg, akikben 110%-ban megbízol. Ha érdemi felhasználói élménnyel, és globálisan szeretnéd engedélyezni az SVG feltöltést, akkor használj hozzá plugint (ilyen sem fog gyakran itt elhangzani).

Ahogy látod, én kizárólag abban az esetben engedélyezem a feltöltést, ha a current_user_can( 'manage_options' ) igazat ad vissza, vagyis a jelenlegi felhasználó adminisztrátor.


Na, hát ez most ennyi volt - kicsit könnyedebb, cserébe gyorsabban kipróbálható funkció. Ha bármi kérdésed van, küldj e-mailt! :)

Változások követése

Frissítések

2020. 12. 08.

Időközben valahol a WordPress egy újabb ponton ellenőrzi a feltöltött fájlokat, a frissített kód újabb WordPress verziókon is megfelelően működik.

A snippet verziószámát 1.1-re növeltem.

2019. 09. 26.

Pótoltam a lemaradt kódrészletet, ami a snippet "beindításához" kell: utolsó sor. Ha a kód ezt követően sem működik, ellenőrizd, hogy a feltölteni szándékozott SVG-d első sorában szerepel-e a <!--?xml version="1.0" encoding="utf-8"?--> rész. Ha nem, akkor csak illeszd be a legelső sorba, és menni fog.