MAGIS Europe 2020 & 2021

Magis share

A MAGIS egy szentignáci lelkiségen alapuló nemzetközi program, mely fiatal felnőtteknek szól.


A projekt két fő célkitűzéssel indult: az egyik, hogy legyen a MAGIS 2020-nak egy olyan weboldala. amit lehetőleg ne csak a 2020-as, de a későbbi MAGIS-ok is hasznosítani tudnak. A másik fontos célkitűzés az volt, hogy a jelentkezési folyamatot kontrollált mederbe terelje, és bizonyos adatokat újrahasznosíthatóan tároljon - vagyis ne csak egy sima űrlap kitöltés legyen a jelentkezés eredménye.

Szerencsés helyzetben voltam, hiszen egy kézben (nálam) összpontosult a fejlesztés minden lépcsője: a webdizájnt, a fejlesztést és az üzemeltetést is én végezhet(t)em, így gördülékenyen haladhattunk a feladatokkal.

Egységes rendszerben (Craft CMS alapokon) előregisztrációs és jelentkezési rendszert alakítottunk ki, amely manuális felhasználói fiók jóváhagyást követően, részben Vue.js alapú jelentkezési űrlappal egyengeti a résztvevők előtt az utat. A rendszer automatikus e-mailes értesítéseket küld az adminisztrátoroknak és a jelentkezőknek a folyamat több pontján is. A weboldal admin felületén egy hírlevélküldő rendszert is létrehoztunk, mely a felhasználói adatokat felhasználva sokrétű szegmentálást tesz lehetővé.

Magis screenshot 02

Kizárólag a regisztrált, már "megszűrt" felhasználóknak elérhető backend felület.

Magis screenshot 01

Jelentkezési űrlap a MAGIS 2020-ra.

Minden fejlesztés során kiemelt figyelmet szentelek annak, hogy az oldal a lehető leggyorsabban működjön. Nem volt ez másként ennél a projektnél sem, az odafigyelés meghozta gyümölcsét.

Magis gtmetrix result

A MAGIS 2020 weboldal sebességtesztjének eredményei.