Kaszap István Kollégium webes tanulmányi rendszere

Kijk moodle

Mobilbarát, webes tanulmányi rendszer a szegedi Kaszap István Kollégiumnak


Immár a második közös munkánk készül el a szegedi Kaszap István Kollégiummal - az első a reszponzív weboldaluk volt, most pedig mobilbarát, web alapú tanulmányi rendszert üzemeltünk be és ehhez tartozó plugint fejlesztettünk. Nagyon sok funkciót már alapból tud a nyílt forráskódú Moodle, de hiába kutattam, nem találtam olyan kiegészítőt hozzá, amivel az egyetlen különleges elvárást teljesíthettem volna: a kollégisták befizetéseinek kezelését.

Kijk moodle penzugy

Felhasználói pénzügyek

A fejlesztett kiegészítő képes a rendszerben nyilvántartott felhasználók nevén "számlát" vezetni, azokra jóváírásokat és terheléseket teljesíteni, valamint azokat - törlés helyett, a visszakövethetőség érdekében - "sztornózni". A kiegészítő a megfelelő implementálásnak köszönhetően beépül az adminisztrációs menübe egy plusz menüpontként, ahonnan az arra jogosult felhasználók elérik a felhasználók adminisztrációs listáját.

A rendszer lehetőséget biztosít a kollégistáknak számára is az egyenlegük megtekintésére, ennek köszönhetően tételesen követhetővé válnak a tartozások és a befizetések.

A rendszer természetesen reszponzív, mobilbarát felületet kapott, sőt, a Moodle alapfelszereltségének köszönhetően akár az előre elkészített Moodle mobilalkalmazásból is használható a tanulmányi rendszer.

Fejlesztői környezet

A fejlesztés során a Moodle-t Docker containerként futtattam, az adatbázis eléréséhez MySQL Workbenchet, a felhasználói felület és a dizájn elkészítéséhez pedig Gulp taskrunnert, Bootstrap 3.3.6-ot és LESS preprocesszort használtam.