ELTE Online - az ELTE online hallgatói magazinja

Elteonline hu

Több hónapnyi munkát követően elindult végre az ELTE összegyetemi online hallgatói magazinjának felújított weboldala.


A munka során a teljes kinézetet az alapoktól építettük újra, melynek során rendezőelvként a reszponzivitás és a hatásos képek megjelenítése vezérelt.

Mivel az ELTEOnline egy felkészült és gyakran dolgozó fotóscsapattal rendelkezik, ezért rendelkezésükre áll sok nagyfelbontású, jó minőségű fénykép a cikkek illusztrálásához, ezt igyekeztünk is kihasználni.

A portál teljesen reszponzív dizájnt kapott, arra törekedtünk, hogy minden eszközön egyaránt látványos és olvasásra csábító hatást érjünk el. Jelenleg az analitikához egyelőre nincs hozzáférésünk ( :((( ), mindenesetre kíváncsian várjuk, milyen változást hoz majd a látogatók viselkedésében az új felépítés.

A megszokott bővítményfrissítéseken túl a Galéria egy viszonylag összetett átalakításon esett át, melynek leglátványosabb eleme az új képnézegető, mely minden mai igényt kielégít (mobilkompatibilis, szép, gyors :)).

A listanézetű oldalakon (pl.: rovat, címke, keresés) végtelen oldalakat készítettünk, ahol elég csak az oldal vége felé közeledni, és máris újabb cikkek töltődnek be, ezzel megspórolva gyakorlatilag a várakozást a látogatónak (hiszen mire odaér, a cikkek már betöltöttek).

Az oldal szinte teljes tartalma az intelligens robotok számára is értelmezhető plusz címkékkel lett ellátva, melynek köszönhetően például az események adatlapjait (helyszín, időpont, leírás, stb.) automatikusan elkészítheti a Google a találati listára.

A portál kialakítása során a legfőbb szempont az volt, hogy minden automatikusan működjön, a szerkesztőknek ne kelljen többet dolgozniuk, mint amennyit feltétlenül szükséges, a többit pedig intézze el az oldal, ezzel pedig évekre előre megalapozzuk a stabil és megbízható működést

  • 3.500 bejegyzés
  • 39.000 fénykép, 475 galéria
  • 16 millió változtatás a kódban
  • reszponzív dizájn
  • végtelen oldalak
  • címkézés intelligens robotok számára