frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 3 perc
Plugout

Új rendelés alapértelmezett állapotának meghatározása WooCommerce esetén

Előfordulhat, hogy mielőtt a rendelést "befogadnád", szeretnéd, ha az különféle állapotokon keresztülmenne, és csak ezt követően véglegesítenéd és igazolnád vissza a tényleges adatokkal a vásárlónak. 


Jó hírem van: erre is van lehetőség, méghozzá úgy, ha meghatározod, milyen rendelési állapotba kerüljön a rendelés bizonyos fizetési módok esetén. Ez természetesen lehet akár egyedi rendelés állapot is, ahogyan a korábbi, erről szóló bejegyzésben is olvashattad. Nosza, hozzunk is létre egy új fájlt az mu-plugins mappában (mondjuk custom-order-status-as-default.php néven), az alábbi tartalommal:

A fenti kód banki átutalás (bacs), csekkes fizetés (cheque) és utánvét (cod) fizetési módok esetében a manufacturing rendelési állapotot állítja be automatikusan a rendelésre a leadást követően.

(A manufacturing rendelési állapot a feljebb már linkelt Új rendelési állapot definiálása WooCommerce-ben bejegyzésből származik: az ott definiált nevet használjuk, a wc- prefix nélkül.)

A jó ebben a megoldásban az, hogy ha végeztél a különféle "előállapotokkal", akkor az admin felületen átállítva az állapotot Feldolgozás alatt-ra (nekem csak akkor küldte ki az e-mailt, ha először Fizetésre vár állapotot kapott a rendelés) a rendszer megfelelően kiküldi az értesítő e-mailt a felhasználónak arról, hogy a rendelését - az időközben esetlegesen végrehajtott változásokkal "egységes szerkezetben" - befogadtad.

Fontos, hogy ezt a filter-t nem minden payment gateway támogatja - többek között a WooCommerce-el alapból érkező PayPal fizetési kapu sem. Így fontos, hogy ha bankkártyás fizetési módot szeretnél ilyen módon manipulálni, előtte tájékozódj arról, hogy miként használja a fizetés bonyolítása során a WooCommerce különféle rendelési állapotait.

Ezzel is kész vagyunk - megpaskolhatod a jobb kezeddel a bal válladat. :)

Kérdésed, témajavaslatod van? Írj bátran!