frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 2 perc
Plugout

Egyedi szöveg feltüntetése a WordPress admin felületének láblécében

A WordPress admin felületén van egy viszonylag haszontalan szöveg, mégpedig a Köszönjük a WordPress használatát a honlap létrehozásához!. Elsőre egy kedves gesztus, másodszorra is szuper, hogy ott van, de sokadszorra belépve miért is kellene ennek mindig megjelennie? Ezzel a snippettel ezt a szöveget tudjuk eltüntetni, vagy - ami talán még jobb - lecserélni valami hasznosabbra. 


Kezdjük a szokásossal: mu-plugins mappában hozzuk létre a replace-admin-footer-text.php fájlt, az alábbi tartalommal:

Első lépésben csak simán nem adunk vissza semmit az admin_footer_text filterre - ezzel sikerült a lábléc szövegét eltüntetnünk. Viszont mi lenne - ha már itt vagyunk -, ha hasznosabbra használnánk ezt a lehetőséget? Az alábbi példában kapcsolati adatokat íratunk ki a felhasználónak, amin szükség esetén elér minket, és néhány hasznos információ már rendelkezésünkre is áll az oldallal kapcsolatban (sablon neve és verziószáma, a jobb alsó sarokban pedig amúgy is ott van a WordPress verziója).

Ez utóbbi akkor lehet hasznos, ha több felhasználó is hozzáfér a WordPress oldal admin felületéhez, nem vagyunk mindenkivel kapcsolatban, ennek ellenére szeretnénk, ha szükség esetén elérnének minket/az ügyfélszolgálatunkat, ahol segíthetünk nekik. Ilyenkor elég csak ezt a kódot elhelyezned minden készülő oldaladon, és kész is vagy - persze azért a telefonszámot és e-mail címet cseréld le ;).

Gratulálok: megint sikerült jövőállón és plugin nélkül a saját képedre formálni az oldalt, amin éppen dolgozol.