frissítve: 2022. 05. 15.
Olvasási idő: 2 perc
Plugout

A WordPress admin felületének testreszabása egyedi CSS-el

Szeretnél belenyúlni a WordPress admin felületének dizájnjába valamilyen okból, de nem tudod, hogyan állhatnál neki? Ebben az epizódban megmutatom, hogyan teheted ezt meg, anélkül, hogy core fájlokat kellene megváltoztatnod. 


Mikor jöhet kapóra ez a snippet? Ha például szeretnéd egy kicsit átalakítani a brand színeinek megfelelően az admin felületet, vagy ha egy kicsit szellősebb elrendezést szeretnél. Először hozzunk létre egy fájlt az mu-plugins mappában, mondjuk load-custom-css-for-wp-admin.php néven, az alábbi tartalommal:

A fenti néhány sor nem tesz mást, mint behivatkozik egy CSS fájlt, ami (alapesetben) a wp-contents/mu-plugins mappában található, admin-styles.css néven. Ha most frissítesz az admin felületen, akkor látni fogod a konzolban, hogy egy 404-es hibát kapsz: jó úton jársz, már csak a hivatkozott fájlt kell létrehoznod és feltöltened tartalommal. Tegyük is meg ezt: hozzuk létre az mu-plugins mappában az admin-styles.css fájlt - mondjuk a következő tartalommal:

A fenti CSS snippet az oldalsáv és a felső, adminisztrációs menü hátterét egy kicsit sötétebbre, illetve az oldalsáv főmenüpontjait félkövérre állítja. Innentől már csak rajtad áll, hogy mennyire "vadulsz" a testreszabással. :)

A fentieken túl természetesen még nagyon sok mindent ki lehetne ebből hozni, de a cél itt nem egy teljes admin sablon létrehozása volt, hanem a lehetőség felvillantása. Kísérletezz, és ha ezzel valami menőt csináltál, küldd el nekem, és kiteszem ide, példának!

Kérdés, kérés, óhaj-sóhaj? Küldj üzenetet! :)